Watt & Veke vinnare av Föreningen Hemljus Designpris 2019

Watt & Veke vinnare av Föreningen Hemljus Designpris 2019

Erika Cederberg och Anna Pehrson från Watt & Veke

För första gången delades Föreningen Hemljus designpris ut. Det skedde på Stockholm Furniture & Light Fair den 6 februari 2019. Vinnare av det nyinrättade priset blev Watt & Veke med sin eleganta lampa Box Spot Floor Black, som designats av Hanna Wessman.

Idag använder hembelysningsbranschen ofta professionella formgivare för att utveckla sina kollektioner. Det är en utveckling som Föreningen Hemljus vill stödja, och har därför instiftat ett nytt designpris. Priset kommer årligen att delas ut till en designlampa/lampserie som är kopplad till en namngiven formgivare.

Spotlight BOX design av Hanna Wessman

Årets juryn bestod av:

Ulrika Gabrielsson Kantermo, Norrmalms elektriska

Kai Piippo, chefsdesigner på ÅF Lightning

Mikael Castanius, vd, Hemljus

  • En lampa som ger möjligheter att ljussätta sitt hem på ett enkelt och flexibelt sätt. Vill ha den själv hemma, eller i alla fall 10 st, säger Kai Piippo i sin personliga motivering.
  • Vinnaren är en tidlös och på samma gång en modern belysning. Lättplacerad belyser armaturen inredningsdetaljer och fyller funktionen som inre belysning. Vi gillar formgivarens känsla för detaljer, varken för lite eller för mycket, säger Ulrika Gabrielsson Kantermo i sin personliga motivering.

Bildmaterial finns tillgängligt på Watt & Vekes hemsida:

https://www.wattveke.se/sv/Produkter/Hanna_Wessman_with_Watt___Veke/Box_floor_spot_black?id=HW0410

För ytterligare information kontakta:

Mikael Castanius, vd, Hemljus

Mobil: +46 (0) 76 006 67 04 Mail: mikael.castanius@belysningsbranschen.se